Лайняна работа.

Аз се обзалагам просто, че сте ги срещали. Защото те са навсякъде. Тези хора. Те измерват живота си с тоалетните, в които са били. Ако видят някой хубав филм в киното, ще го запомнят само по лъскавия писоар, в който са се изпикали. Най-важното в екскурзията до непознатото ново място е хотелската вана и меката тоалетна хартия. Тъжно ли е, жалко ли е, не знам. Сещам се за онзи колаж, в който България беше изобразена като огромен кенеф. Всъщност, целият свят е кенеф. И хората постоянно се осират. Същински късмет е, ако нацелят някоя тоалетна. Но най-често  осират живота си, отношенията си, себе си.

Или пък онези, дето измерват живота си със свалките, които са имали. С парите, които са спечелили. С коментарите в блога си, ако щете. Same shit. Всички тия хора са яко сговнясани, от мен да го знаете. Ама не можем да ги виним. Те така са възпитани, в материалното. В търсенето за себезатвърждаване, в себезаявяване. Никой не ги е научил какво да правят с всичките тия лайна, които ежедневно се насъбират в душата им. И те, като малки деца, експериментират. Някои се омазват до уши, други се „самоизяждат“, трети ни замерят с тях. Всеки си прави, каквото си мисли, че е правилно. Аз си мисля, че и те са част от нас, природен материал. И че е естествено да ги има. И че няма защо сега да си сбръчкваш носа от погнуса.  Айде моля ти се, и Анджелина Джоли сере. И оная супер яка мацка, дето я видя вчера в мола. И оня пич в асансьора. Защо ли? Ми защото всички сме хора, ебаси. Така сме устроени. Стига само да бъдем хигиенчини и всичко ще бъде наред. Да пускаме казанчето всеки път, да се изчистим след това, да си измием ръцете. И най-вече – да ползваме предназначените за това места.

А тия, дето си мислят, че наистина говоря за физиологичния процес и за истинските тоалетни, да си изстържат лайната от мозъка.

Хайде сега. Пръснете си малко глейд, че сигурно много ви замириса и бягайте навън. Бягайте оттук.

Свършило е, свършило е…

Advertisements
Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

One Response to Лайняна работа.

  1. nad каза:

    spot on! 🙂

Коментирайте, о, братя

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s