Test Drive.


Едно време се запознах с един човек. Той много обичаше колите и затова всяка негова връзка беше като един непрестанен тест драйв. Впускаше се в тях недоверчиво, изпробваше всичко възможно, постоянно си мислеше какво ли може да се прецака, дали му е изгодно да се обвърже истински. Накрая просто си тръгваше с думите „ще си помисля“. Но той, разбира се, никога не мислеше повече от това, което би успяло да се побере в главата му точно в този момент, тук и сега.

Така той обикаляше от кола на кола, от жена на жена, вечно оглеждащ, вечно преценяващ, вечно критикуващ. Тази не е достатъчно мощна. А тази ще ми излезе много скъпо. Тази е прекалено голяма. Отмяташе ли, отмяташе в своя непрестанен списък от изисквания. Накрая, когато беше огледал всичко на този свят и не си беше харесал нищо, реши да се върне назад, да пречупи себе си и да си вземе онази кола, на която е намерил най-малко недостатъци. Но тя вече беше купена. Той не се отчая и продължи към втората най-малко неподходяща кола. Тя също беше заета. И така той започна постепенно да се връща още по-назад и по-назад, докато най-накрая стигна до първата жена/кола, която някога е оставил.

Тя изглеждаше толкова безсилна, толкова обикновена в сравнение с всичко друго, което мъжът бе видял. Той въздъхна тежко и се приближи до нея. Тя го погледна с безразлични очи, защото вече беше чакала толкова дълго, прекалено дълго и накрая дори надеждата си бе отишла от нея, оставяйки само чакането. Той протегна ръка към нея и леко я погали, за да й покаже, че вече е тук, вече се е върнал и тя вече е негова. А тя…

Тя просто се разпадна.
____________________________________________
Поуката я оставям за вас.

 

Advertisements
Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Коментирайте, о, братя

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s