WTFs of the day

***
И аз като някои други не мога да разбера какъв е смисълът от изрази като „само казвам“, „не че нещо“, „нищо лично“ и т.н. Очевидно повечето от тях са последвани или предшествани от някакви истини, които ти е трудно да изречеш, по адрес на някого, който явно няма да хареса това, което ще чуе. И понеже а) нямаш достатъчно кураж б) не искаш да звучиш като тотален кретен и в) мислиш, че по някакъв начин ще бъдеш оправдан заради тези приятни добавки, ти си ги използваш редовно, за каквото ти падне.

Обаче искам да ти кажа, че това, което правиш, е супер глупаво. Бъди мъж (като антипод на путка) и поеми отговорностите, които идват с изречените от теб думи. Ако искаш да кажеш нещо на някого се изправи пред него, погледни го в очите, и му го кажи. Без хъм и мън, без „само казвам“.

***
Не може да не сте чели поне една статия тип „Как да стана известен блогър“. Сигурно ви е направило впечатление, че един от често срещаните съвети в подобни текстове е „пишете всеки ден, дори да няма за какво“. Ако спазвате това правило, може би има някакъв минимален шанс да станете известен блогър. Но не забравяйте, че известен невинаги е хубава дума. Пример – Rebecca Black.

Съмнявам се, че това е добър съвет. Ако нямате какво да кажете, по-добре замълчете. Ще си спестите много критика и неприятни емоции.

Може би трябваше да започна с това, че хич не уважавам хора, които се стремят да станат „известни блогъри“. В България просто няма такива. Доказателство – питайте някой, който няма блог и Twitter, кой е Еленко. Това е като преследването на еднорози – знаеш, че ги има…. ама май само ти си го знаеш това.

Най-хубавото в цялата история е, че на Еленко не му пука и си съществува въпреки хората, които не са чували за него.

***
Правя хубава зеленчукова супа. Рецептата е от кулинарния блог на Вероника, която е „фолк певица“. Блогът се казва Ginger Cookies. А сега си представете Андреа или Най Ло. И присъствието им онлайн. Bon appetit.

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

5 Responses to WTFs of the day

  1. Или си се хванала в собственият си капан, или си го направила умишлено: „Обаче искам да ти кажа, че …“ Кое от двете е?

  2. sugarfreenora каза:

    Сигурно е първото, защото аз капан не виждам 🙂

  3. Крум каза:

    И кой е Еленко?

  4. Jaguar каза:

    Здравей, Нора. Аз съм от не-блогърите с блог страница, в която се изразявам от дъжд на вятър и също съм се чудила защо, аджеба са тези напъни да ставаш „известен блогър“ на всяка цена. Попадала съм на времето на Еленкови коментари, около които се вихреха някакви словесни баталии и имам смътен спомен, че в тази връзка посетих страницата му. Нещо не ме вдъхнови и повече не го посетих. Стилът „само казвам, нищо лично“ за мен е признак на несигурност – ни повече, ни по- малко. Застраховка някаква срещу контраатаки, когато не си убеден, че знаеш какво точно приказваш 🙂

Коментирайте, о, братя

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s