За бога, братя – не коментирайте!

 

 

Имаше един много хубав (нещо като) виц навремето:

– Скъпи… три часа през нощта е!!! Какво правиш още на компютъра?!
– Мила… някой някъде там греши и трябва да го знае!

Та преобладаващите коментари в електронните медии напоследък са именно тип хейтърски ала дървен философ (каквито са и повечето текстове в този блог) и много често в тях хората се възмущават как може да има подобни статии, защо дадената медия си почерня името с такива лайна и т.н… Да кажем одобрителните коментари са към 30%, градивните – към 1% и всичко останало е хейт, тролване, поучаване и философски размисли на големи разбирачи.

Няма да се спирам и да давам оценка за смисъла на тези коментари – хората са си свободни да си пишат каквото си поискат и ако на тази земя има 6 милиарда души, мненията по даден въпрос ще бъдат 7 милиарда, защото все някой страда от раздвоение на личността или пък по някакви други незнайни причини.

По-скоро бих искала да се обърна към всички хора, които не проумяват как нещо толкова долно може да се публикува в сайт А, да речем. Забелязали ли сте, че най-скандалните и абсурдните статии са и най-коментирани?

Ами… това е в общи линии. Ако не искате да виждате такива статии, не ги коментирайте, защото в електронните медии броят коментари означава успешна статия, а успешната статия означава по-голяма печалба. А всички се стремят към по-голяма печалба, това си е изконно правило, нали така? Така че ако искате да виждате по-интересни за вас неща, коментирайте тях, а другите просто ги подминавайте, колкото и да ви се иска да осведомите автора на въпросната статия, че греши, или пък че просто не става.

Мисля че така всички ще бъдем малко по-позитивни, или поне по-малко негативни, което от време на време е полезно.

Advertisements
Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

One Response to За бога, братя – не коментирайте!

  1. eola каза:

    особено в България – по-добре на Вуте да му е зле, отколкото на мен – добре. И тоя манталитет си го влачим през вековете… 😉

Коментирайте, о, братя

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s