Защо Златка е една крачка пред вас

По принцип не гледам телевизия (защото нямам телевизор и не изпитвам потребност от притежаването на подобна вещ) и никога не съм вярвала, че ще стигна до момент, в който ще коментирам телевизионен формат като Vip Brother. Но ето че този момент настъпи.

Днес си пуснах предаването, поради наличие на телевизор в родния ми дом и липса на идеи за нещо по-конструктивно, което бих могла да правя. И да ви кажа не съжалявам за това, защото натрупах доста впечатления, а впечатленията са нещо много важно.

Вярвайте ми, аз съм човек, който винаги има какво да каже за всичко, но много рядко избира да го направи. Та в този ред на мисли сигурно има доста страници, които бих изписала за всеки един от хората, участващи в това риалити. Но някак си нещата около мен се случиха по такъв начин, че най-голям интерес в мен предизвика Златка.

Обществото ни е много жестоко към хората като нея. Не знам дали този феномен е световен или е характерен предимно за България, но е факт, че тук е някакво престъпление да грешиш и да не знаеш, особено ако си някоя знаменитост. Предполагам че тук някой веднага ще изпъчи гордо патриархални гърди и ще каже, че е важно знаменитостите да бъдат безупречни, защото какъв пример по дяволите дават те на малките деца със своята простотия? Аз на тези хора мога да кажа само едно – ако не искаш детето ти да гледа хора като Златка, покажи му света извън тях и му насочи интересите там, където смяташ за добре. Тоест, нито Златка, нито Къци, нито Бони са ти виновни за това как си възпитаваш детето. Такива хора ще има и трябва да има и ти не можеш да направиш нищо по въпроса.

И докато ехидно се подсмиваме под мустак и цъкаме възмутено на незнанието на плеймейтката за елементарни факти, някак си ни убягва една простичка истина, а именно че първата крачка към градивната промяна е ставането за резил и осъзнаването, че имаш проблем. В този смисъл докато сте насочили погледи към телевизора, обвинявайки Златка, тя вече ви е изпреварила с една дължина, защото поне вече съзнава, че нещо й куца в общата култура.

Аз казвам „евала“ на такива хора. На хора, които не се страхуват да станат за резил. Днес Златка го доказа за пореден път, като прочете едно писмо в ефир и се разрева. Истината е, че повечето от нас, дори и аз самата, адски много се страхуваме да станем за резил, защото ни е много трудно да приемем, че не сме безгрешни, не сме идеални и всезнаещи дори в собствените си очи. Иска се голяма смелост да се изложиш много здраво, дори и това да е несъзнателно.

А хората, които никога не се излагат и никога не стават за резил са два типа:

1. хората, които наистина са адски успели и добри в нещата, които правят; и
2. хората, които никога не се осмеляват да надскочат себе си.

Искате или не, повечето от вас (в това число може би и аз) попадате във втората група. Колкото до Златка, тя е добра в това, което прави, защото нейната основна задача е да бъде красива и секси. Може би ако нейната работа беше да обучава малки деца, тогава щяхме да имаме истински повод да цъкаме злобно със зъби.

Bottom line на всичко казано дотук:
Не мразете Златките, защото и от тях има какво да се научи.
Не е хубаво да обвинявате нито себе си, нито обкръжаващия ви свят, но ако все пак тръгнете с обвиненията и упреците, по-добре започнете първо от себе си.

Темата със сигурност е много по-обширна и далеч не претендирам, че дори тази малка част от нея, която представих тук, е логично завършена, но толкова си
можем, ко да се прави.

Advertisements
Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

6 Responses to Защо Златка е една крачка пред вас

 1. Тома Неверни каза:

  Доста пропадна напоследък, щом вече и Златка те кефи ще стигнеш дъното скоро…

 2. Филип каза:

  @Тома Неверни – личи си колко си чел-недочел…

 3. Artin Mikaelyan каза:

  В по-голямата си част съм съгласен с написаното от теб.
  Особено в частта, че никак не трябва да ни е страх или срам от това, да станем за резил!
  Но, все пак – столицата на Великобритания да е Англия и това казано от човек, който е завършил 2-ри клас… поне на този етап ми е трудно да го приема някак си.

 4. cruel каза:

  sorry, I gotta tell ya, this woman is an idiot…and a role model for some. It’s not an opinion, it’s a fact

 5. Kiril каза:

  Правилно е съгласен съм с извода за Златките , но всеки човек си има добри и не толкова добри черти от характера и истински умен е този , който умее да вижда както добрите , така и лошите страни в хората и съумява да ги оценя правилно !

Коментирайте, о, братя

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s