Бременните жени

 

снимката е от новия календар на Pirelli

Едно нещо супер много ме дразни. И то е че хората си мислят, че бременните жени не могат и не бива да бъдат секси. Че тяхна единствена функция е да износят бебето си и да живеят само заради него от момента, в който разберат, че са бременни. И това че евентуално можеш да считаш някоя бременна жена за сексуален обект е извратено. Защото то по някакъв начин изкривява тяхната святост като бъдещи майки. И по незнайни и непонятни за мен други причини вероятно.

Бременните жени не са фетиш.
Не е срамно да си бременна и да бъдеш секси. Не е и невъзможно. Източникът на красота на бременните не е единствено тяхната бременност, но и тяхната женственост. И това че някой го счита за извратено си е лично негов проблем.

Ако не ви кефят бременните жени – ОК. Но това не означава, че нещо не е вред с хората, които им се кефят. Че те са „фетишисти“.
Ако не ви кефи, че една бременна жена може да бъде И секси – значи сте сексисти. А това не е мой проблем, а ваш.
Има ли проблем жената да прави секс, докато е бременна? Не и в началото на бременността.
Оттук нататък не виждам какво ви притеснява, освен собствените ви предразсъдъци.

ОК ли е бременната жена да е открита за своята сексуалност?
Не и тук.
Не и сега.

Честно да ви кажа е много трудно да си бременна И едновременно с това да се чувстваш секси. Може би в началото е по-лесно, докато още не ти личи. Но след това самата ти започваш все по-малко да се виждаш като сексуален обект и все повече като жертва на всякакви дискомфорти (а и като бъдеща майка, разбира се). Та представете си сега една бременна жена, която е успяла да преодолее всичките дискомфорти на бременността и е достатъчно силна, за да се почуства красива и дори секси. И изведнъж тя е изправена пред всички останали, които й казват, че тя не може да бъде секси и просто няма начин за това. Вие как бихте се почуствали на мястото на тази жена?

Дори не искам и да ми отговаряте.

Advertisements
Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

One Response to Бременните жени

  1. Ана каза:

    понеже съм била бременна мога от личен опит да кажа, че точно в този момент ако изобщо ми е е минавало през главата да съм секси (гадене, киселини, главоболие, чувствителност към светлина и миризми, подути крака, пощурели хормони…….) то е било само за пред моя мъж и честно точно в този момент от живота ми, в който съм се чувствала така, сякаш крепя ровко сварено яйце – изобщо, ама хич даже не съм и искала да бъда секси. И не става въпрос за може и не може – принципно – всичко може. но точно в този момент, когато си бременна и леко уязвима някой ти подвикне: маце, ще те разчекна – никак, ама никак и не си ок, с факта, че си подействала някого като „сески“. мога да продължа до безкрай, но мисля, че ще отегча аудиторията до смърт и ще бъда погрешно разбрана.

Коментирайте, о, братя

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s