Какво да очакваш, когато „очакваш“

Може би като човек с блог, или по-скоро като жена с блог, се очакваше да напиша нещо за това какво е усещането да бъдеш бременна, какво никой не ти казва, какво е било изживяването ми и т.н. Донякъде го направих с този текст, макар че пак не е съвсем точно и нещата в последните мигове малко или много се променят.

Истината е, че вече всичко е казано и написано от някой друг. А на мен ми остава само очакването.

Не съм била по-спокойна през целия си живот. Май всички други около мен са откачили, но не и аз. Което е странно за човек, който винаги се е чувствал по точно обратния начин.

Може би западните хора така и няма да разберем какво наистина означава „нирвана“, но ако част от това е да си напълно освободен от страха и напълно спокоен, то може би в момента изживявам нещо близко до нирваната.

Е, вероятно няма да е точно така когато 4-килограмовата девойка тръгне да излиза от мен, но болката не ме плаши. Подготвям се за нея като за важен гост и ще я оставя да мине през мен.

Четири часа сутринта е малко странно време за мен да бъда будна, камо ли да се опитвам да разсъждавам. И когато Аспарух се събуди и дойде до мен, защото и той като мен вече не може да спи без аз да съм в леглото, и когато прочете този текст, защото много се чудих дали да го пусна… думите му бяха:

„И… това ли е?“

Ами това е. Ти какво очакваше?

Advertisements
Публикувано на personal. Запазване в отметки на връзката.

Коментирайте, о, братя

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s