Абортирал си ти

Човек и добре да живее, рано или късно се сблъсква с поредната провокация във Facebook. И понеже днес съм яхнала метлата и негативната енергия все нанякъде трябва да хвърчи, реших и аз да се изкажа за „Абортиралото поколение“.

Та ако ви мързи да четете статията и да цъкате умно с език, съкращавам накратко и предавам основния смисъл: ВНИМАНИЕ, ДЕЦАТА ВИ ПРАВЯТ СЕКС. Това може да доведе до аборти, венерически болести, смърт и погубени животи.

Всъщност трябваше първо да видя кой е писал този текст (Адрианчето Аврамова, известна с не една  или две глупости, избълвани в Интернет пространството) и къде е публикуван той… lentata.com, човек…

Мисля, че тази информация е достатъчна за всеки здравомислещ човек да спре дотук и да не си затормозява мозъчните клетки в понеделник сутрин. Обаче ние не сме здравомислещи, ние сме яхнали метлата хейтъри и трябва да си кажем какво ни дразни! Пък!

Добре де, не ние, а аз.

Та… да, вярно е, че детето ти може би не си пише домашното с приятелка и не играе монополи в момента, а прави секс. И кво от това? Сексът не е стигма, но за съжаление в България сме малко изостанали по този въпрос. Родителите не обичат да говорят за секс с децата си, защото им е неудобно. Въобще родителите рядко водят конструктивен диалог с децата си по безброй причини. Възпитават ги (често) по метода на пръчката и моркова, което генерира страх и нереалистични очаквания у малките. Но най-вече генерира една комуникационна пропаст между родители и деца. И точно заради тази комуникационна пропаст отрочето ви не ви споделя НИ-ЩИЧ-КО за личния, камо ли за сексуалния си живот. Нито пък се осмелява да зададе въпросите за секса, които го вълнуват.

И понеже (псевдо)журналята много обичат да си задават въпроса „КОЙ, КОЙ КОЙКОЙ е виновен за това?!“ Ще ви кажа – ами сами сме/сте си виновни. Всъщност дисфункционалното поколение не са децата ви, а вие самите. Абортирали са не те, а опитите ви да достигнете до тях, да живеете заедно с тях. Не като със същества, които са някъде под вас в житейската пирамида, а като със същества, които са част от цялата схема. И намират начин да се справят със или без родителска помощ, колкото и зависими да ви се иска да бъдат те от вас понякога.

Статията на Аврамова завършва така:

„За последните 60 години в България са абортирани близо 6 милиона (6 000 000) деца ЛЕГАЛНО. А за другите – никой не смее да попита.

Не познавате децата си. Така че, съветвам ви, докато е време, говорете с тях и още сега звъннете един телефон, за да разберете наистина ли са при съседа да играят монополи. И дано прекъснете заветния миг на тяхното… подранило размножаване.“

По въпроса със статистиката ще кажа само – в България почти няма журналисти, които да знаят как да използват статистически данни правилно/КОРЕКТНО. Какво е това изследване, кой го е правил, дефинирайте по-ясно възрастовите групи, направете разбор по малцинства… И тогава може би тези данни няма да ви звучат толкова стряскащо. Ма не, то всъщност ТРЯБВА да звучи стряскащо, иначе върху какво ще си изчешем пръстите с поредната бошлаф статийка?

*И за да не седи този абзац кухо, ви давам линк към статистиката за абортите. Общият брой на абортите в периода от 1953 до 2011 година е 5763380.  Тоест, бройката действително е около 6 милиона. Само че В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ това не са САМО аборти на тийнейджърки, както ИЗМАМНО и имплицитно твърди авторката.

И ЗА БОГА, недейте да я слушате тази. Тя очевидно НИКОГА не е гледала тийнейджъри. И отдавна е забравила, че тя самата някога е била такава. Иначе щеше да знае, че вече проверката не е висша форма на доверие. И че ако постоянно се уверявате в истинността на думите на децата си зад гърба им, това прави пропастта между тях и вас все по-голяма.

Публикувано на позиция, thoughts. Запазване в отметки на връзката.

3 Responses to Абортирал си ти

  1. Мимс каза:

    „известна с не една и две глупости“ хахаха
    Може би по соц време не е имало толкова много криминални аборти и статистиката по някакъв начин отразява реални за времето си данни, което със сигурност не може да се твърди за сегашните данни. ( те са „мръсни“ if u know what I mean :D)

  2. Manuelle каза:

    Това са статиите, които ме хвърлят в дива ярост – днешните млади колко са лоши, колко са пропаднали (в сравнение с тяхното блестящо поколение, което е родило редица Нобелови лауреати сигурно), как тийнейджърите пият и правят секс и това е непростимо. Лошото е, че масата „се връзва“ и се почва едно диво споделяне и лайкване, едни въздишки колко е прав авторът, ум да ти зайде.

Коментирайте, о, братя

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s