Избирам да се обичам

Искам да кажа нещо на себе си и на всички жени, които четат това.

Усещането за собствената ви красота няма нищо общо с начина, по който изглеждате. Или по-скоро има много по-малко общо, от колкото си мислите.

Усещането за собствената ви красота не бива да идва отвън – от онова, което виждате в огледалото и в медиите (защото това са лъжовни образи) , а отвътре – от чувството ви за завършеност, щастие, удовлетвореност от живота , от „благото“ на това да сте точно вие, а не някой друг.

Защото истината е, че не можете да бъдете някой друг, колкото и да се стараете и да си мечтаете. Можете да бъдете единствено по-добра или по-лоша версия на самите себе си.

Има и една друга истина.

Ако продължавате да се оглеждате за собствената си красота навън, никога няма да я откриете. Винаги ще ви се налага да свалите още някой сантиметър от талията, да оформите веждите си още малко, да отвлечете вниманието от носа си, акцентирайки върху нещо друго…

Ще попаднете, както и аз, както и много други жени по целия свят, в спиралата на постоянния стремеж към съвършенството, което винаги е една крачка пред нас.

Аз обаче не искам да си изживея живота в мисли за това как можеше да бъда 5 кила по-лека, как гърдите ми можеше да са по-малки и как коремчето ми можеше да спадне по-лесно след раждането.

Не. Отказвам се от такъв начин на живот.

Защото нещо ми подсказва, че дори и да ги сваля тези 5 кила, дори да имам sixpack вместо усмихващо се коремче, пак няма да се обичам, ако се намирам в тази спирала.

Искам да бъда щастлива и доволна от себе си. Искам да бъда здрава и да живея без угризения. В мир със собственото си Аз. Затова избирам да обичам себе си въпреки всичките си несъвършенства.

И се моля някой ден да започна да се обичам и заради тях. Още не, още съм много млада и искам и имам сили да променям. Но някой ден… 🙂

Не ме разбирайте погрешно. Не казвам, че се примирявам, че ще спра да тренирам и да се храня здравословно. Напротив. Ще продължа да правя всичко това именно от любов към себе си и здравето си 🙂

Advertisements
Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

One Response to Избирам да се обичам

  1. Eoc каза:

    Пожелавам го на всяка жена!

Коментирайте, о, братя

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s