На ‘на :)

Точно на този ден преди една година станах майка за първи и надявам се, не за последен път. Сияна е най-малкият човек в живота ми, но и най-голямата радост в него, най-голямата причина, най-важният смисъл. Освен че много я обичам, адски много се страхувам за нея. Страхувам се за хиляди неща, които едва ли някога ще се случат. Но не мога да се стърпя – гледайки я докато спи, тя изглежда толкова невинна, толкова крехка, толкова мъничка и нежна… как да не се страхуваш за едно такова създание? Предполагам това е част от това да бъдеш майка.

Не обичам да се превъзнасям. Жените, които се държат за корема, докато са бременни, и го галят, са същите онези жени, които изпитват катарзис при раждането и после не спират да повтарят как майчинството е обърнало живота им на 180 градуса и едва ли не са получили просвещение. Тези жени са ми смешни и не мога да се асоциирам с тях.

Определям себе си като земен човек и подобни откровения предизвикват единствено едно критично повдигане на лявата ми вежда..

Да, и моят живот се промени, но това е нещо нормално. Минах през страшни трудности след раждането, почти щях да изгубя себе си, но оцелях. И какво от това?

Сияна е тук и това е най-важното. Сияна вече е малко човече на една годинка.

Пожелавам й да е здрава, лъчезарната й усмивка никога да не угасва, любопитството й да не стихва, а прекрасните й сини очи да виждат само красотата на света около нея. Пожелавам й да бъде като името си – да сияе от щастие, топлина и добрина и да озарява хората около себе си с това сияние.

Но преди всичко останало, нека все пак е здрава. Наистина нищо друго няма по-голямо значение за мен. Защото всеки ден виждам и чувам истории на болни деца и техните родители и…ми се къса сърцето.

Но хайде, няма да помрачавам този прекрасен ден с подобни мисли.

Сега отивам да духна свещичката върху тортата на Сиси, да я снимам в прекрасната й рокля на цветя и да я целуна.

А утре… Утре малката Сияна ще е шаферка на сватбата на мама и тати 🙂

сиси 1 рд

Advertisements
Публикувано на Нора и бебе, personal. Запазване в отметки на връзката.

5 Responses to На ‘на :)

 1. ВеСеЛиНа каза:

  Когато моята дъщеря стана на ‘на й пожелах да има криле, за да лети към мечтите си, и корени, за да се връща там, където е обичана и тежи на мястото си.
  Пожелавам и на твоята шушулка същото, а на вас весел и запомнящ се сватбен ден!

 2. Eoc каза:

  Здраве и щастие за цялото ви семейство 🙂

 3. cruel каза:

  You know what? good for you…a lot of guys nowadays don’t wanna get married, they say they are afraid for the future…but that’s the most wussy , punky thing that I’ve ever heard. Are you telling me that your grandfather had a secure life,that he knew what was coming the next day? there was no democracy,no job security, and yet they all had families….why? because they were men, they didn’t walk around with gelled hair, looking to have an orgasm…Guys today don’t have the guts to stick in a marriage… to stick with a woman….the majority of them are egomaniacs, narcissists and wusses.
  Congrats.

Коментирайте, о, братя

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s